Hoeveel personen telt jouw huishouden?

Een geschikte waterontharder kies je op basis van jouw waterverbruik. Daarom willen we graag weten uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat, zodat we een goed advies kunnen geven.

Is het aantal personen dat gebruik gaat maken van de waterontharder wisselend? Kies dan het hoogste aantal personen, dan weet je zeker dat je altijd zacht water uit de kraan krijgt.

Een huis met veel tappunten kan tijdelijk zorgen voor een hoge piek in het waterverbruik. Omdat een waterontharder een maximale piekcapaciteit heeft, is het belangrijk om te weten welke tappunten je in huis hebt. Een waterontharder met een te lage piek-capaciteit zou ervoor kunnen zorgen dat de waterontharder de plotselinge stijging van het verbruik niet kan verwerken. Dat zorgt ervoor dat er hard water op je huid of in de badkamer terecht komt.

Heb je meer tappunten dan gebruikelijk? Of tappunten die vragen om veel water? Dan adviseren wij liever een model groter te kiezen, zodat je nooit meer problemen van hard water ondervindt. Elk tappunt kun je meerdere keren toevoegen.

Op basis van het aantal personen in jouw huishouden, wordt automatisch berekend wat het geschatte waterverbruik is. Wij kunnen natuurlijk nooit precies weten hoeveel water jij per jaar verbruikt.

Gebruik daarom de slider om je jaarverbruik aan te geven in m³ (1000 liter). Je waterverbruik op jaarbasis is te vinden op de nota van het waterbedrijf. Als je deze niet kunt vinden, raden wij aan om de slider niet te gebruiken.

Welke waterontharder past bij jou?

Hoeveel personen telt jouw huishouden? i

1
12
1

Hoeveel water verbruik je per jaar? (m³) i

0
700
46


Welke tappunten heb je in huis? i

Nog geen tappunten toegevoegd

Voeg je tappunten toe:
Keukenkraan
Jacuzzi
Groot bad
Spaardouche
Stortdouche
Stoomcabine
Klein bad
Wastafelkraan
Geiser of boiler
...

Je waterverbruik is laag

In vergelijking met het gemiddelde in Nederland verbruik jij minder water. Door zuinig om te gaan met water, help je mee aan een beter milieu!

Je waterverbruik is gemiddeld

Het waterverbruik in jouw woning is gelijk aan het gemiddelde in Nederland. Wist je, dat je het meeste water verbruikt tijdens het nemen van een bad of douche? Je verbruikt gemiddeld 80 liter per douchebeurt en er is zo’n 150 liter water nodig om een bad te vullen.

Je waterverbruik is bovengemiddeld

In vergelijking met het gemiddelde in Nederland verbruik jij meer water. Je hebt waarschijnlijk een groot huishouden of meer tappunten dan normaal geselecteerd. Controleer voor de zekerheid of je jouw gegevens goed hebt ingevuld.

Per maand
Per jaar

Je kosten zijn laag

De kosten van jouw waterverbruik zijn laag in vergelijking met het gemiddelde in Nederland. Dat is goed nieuws voor je portemonnee!

Je kosten zijn gemiddeld

De kosten van jouw waterverbruik zijn gelijk aan het gemiddelde van Nederland. Niks om je zorgen over te maken dus!

Je kosten zijn bovengemiddeld

De kosten van jouw waterverbruik zijn hoger dan het gemiddelde in Nederland. In Nederland zijn de kosten van water misschien niet heel hoog, maar water is wel een kostbaar goed.

Waterrapportcijfer

Je waterverbruik ligt een stuk boven het gemiddelde. Kijk hieronder voor de waterontharder die perfect bij jouw situatie past.

Waterrapportcijfer

Je waterverbruik is iets hoger dan het gemiddelde. Een groot huishouden kan één van de oorzaken zijn. Kijk hieronder voor de waterontharder die perfect bij jouw situatie past.

Waterrapportcijfer

Je hebt een gemiddeld waterverbruik en de kosten zijn ook gelijk aan het gemiddelde in Nederland. Kijk hieronder voor de waterontharder die perfect bij jouw situatie past.

Waterrapportcijfer

Jij bent zuinig in het verbruik van water. Kijk hieronder voor de waterontharder die perfect bij jouw situatie past.

Waterrapportcijfer

Gefeliciteerd, je hebt het beste waterrapportcijfer! Je bent zuinig in het verbruik van water en hebt ook nog eens lage kosten. Kijk hieronder voor de waterontharder die perfect bij jouw situatie past.